20. Januar 2009

Preprecimo ples WKR na Dunaju! Slowenischer Aufruf

Posted in 2009 um 7:19 pm von nowkr

No WKR! Antifa-Demo, 30.1. Dunaj

Petek, 30 Januarja se bo v Dunajski grajski palaci („Hofburg“) ze 56.ic zgodil ples desnicarsko-ekstremnega dunajskega korporacijskega kroga („Wiener Korporationsring“), kratko WKR. WKR je skupek priblizno dvajsetih „nacionalnih“ organizacij, ki so zasidrane v miljeju takozvanih „Burschenschafterjev“ – striktno moskih skupin, katere delujejo predvsem na avstrijskih univerzah.

Zakaj demonstriramo?
Ples WKR ni enostavno majhna neofasisticna prirteditev, temvec eno centralnih desnoradikalnih srecanj srednje evrope. To dokazuje ze velikost plesa – 2000 ljudi se napiva ob nostalgiji na veliki nemski rajh.
Zanimive so tudi povezave v parlamentarno strujo desnega ekstremizma. Tako so v zadnjih letih kot gostje plesa nastopili po vsej evropi znani HC. Strache (Avstrija, FPÖ), Jean Marie Le Pen (Francija, Front Nacional) ali pa Filip Devinter (Belgija, Vlaams Belang).
Povsem centralni element plesa so ze omenjeni „Burschenschafterji“ – konec koncev je WKR „njihov“ ples. Burschenschafterji so varianta desnega ekstremizma, katero se najde skoraj izkljucno v nemskogovorecem prostoru. Organizirajo se na univerzah, kjer sirijo rasisticno in nemsko-nacionalno propagando. Zenskam je vstop v Burschanschaft prepovedan – tako se mladi desnicarji ze zgodaj urijo v vzpostavljanju patriarhalnih, ekskluzivno moskih zvezah. Le te so vazne za nadaljno kariero Burschenschafterjev – saj vstop v Burschenschaft pomeni „zvezo za vso zivljenje“, kar pomeni da si Burschenschafterji pomagajo tudi po izstopu iz Univerze. Tako dandanes Burschenschafterje najdemo v visokih pozivijah, tako v ekonomskem kot tudi v politicnem svetu. Ideologija pa tudi pozneje ostane isto rasisticna, seksisticna, homofobna in antisemiticna. Tako ni cuda, da se ravno v desno-ekstremisticnih avstrijskih parlamentarnih strankah FPÖ in BZÖ najde veliko stevilo Burschenschafterskih poslancev, funkcijonarjev itd. Ravno tako je skoraj vsa prominenca organiziranega desnega sktremizma v avstriji svojo politicno kariero zecela v Burschenschaftih.

Na Dunaj proti neofasizmu na cestah, plesnih dvoranah in v parlamentu!
Antifasisticne skupine iz Avstrije in drugih evropskih drzav mobilizirajo na veliko antifasisticno demonstracijo proti plesu WKR. Ze v letu 2008 je s (deloma zelo militantnimi) protesti uspel prvi uspeh proti plesu Burschenschaftrjev in njihovim prijateljem iz vse Evrope.
Poskrbimo, da rasistom letos ne bo toliko da plesanja in popivanja!

Demosntracija proti plesu WKR na Dunaju
30. Januar 2009, Dunaj
17.00 – Europaplatz/Westbahnhof
Proti desnemu eksremizmu v parlamentu, v glavah in cestah!
Raszpustimo mosko-patriarhalne zveze!
Za mocno antifasisticno gibanje!Po demonstraciji se bo na cestah Dunaja zgodila antifasisticna vecerna zurka s koncertom.
Zvecer pa dunajski avtonomni center „EKH“ vabi se na koncert razlicnih antifasisticnih bendov 🙂

Za aktiviste in aktivistke iz Slovenije obstaja moznost, da se na Dunaju odpeljete iz Celovca, kjer lokalna antifa-skupina organizira skupen prevoz z vlakom.
Antifa-Vlak iz Celovca:
30. Januar 2009,
ob 11:39
ali pa..
ob 13:39
na celovski zelezniski postaji!

Aktualne informacije v razlicnih jezikih, mobilizacijski material in mnogo vec o aktivnostih proti plesu WKR najdete na strani: nowkr.wordpress.com ter na myspace.com/nowkr

Vprasanja, kritiko, feedback itd. posljite prosim na nowkrslo@gmx.at – oddgovorili vam bomo v Slovenscini, ravno tako tudi, ce nam pisete preko myspace-a 🙂

Advertisements

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden / Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden / Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden / Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden / Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: